Konkurrens- och Marknadsrättsliga dagen

Anna Bladh Redzic föreläser om senaste rättsutvecklingen inom marknadsrätten i EU och svensk rättspraxis den 17 mars 2021 på Konkurrens- och Marknadsrättsliga Föreningens halvdagswebbinarium i samband med firandet av Föreningens 50-årsjubileum

Halvdagswebbinariet är kostnadsfritt för såväl medlemmar som icke medlemmar och kommer att sändas digitalt via Zoom.

Anmälan sker här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Datum: 17 mars 2021
Tid: 14.00-17.00
Plats: Online, du kommer att få ett mail med en länk att ansluta på dagen innan
Pris: Föreläsningen är kostnadsfri
Anmälan: Vänligen anmäl dig till halvdagswebbinariet här Länk till annan webbplats.. Föreläsningen är öppen att deltaga vid för såväl medlemmar som för dig som inte är medlem. Kontakta kmf@marlaw.se vid frågor.

Programmet:

14:00 Ulf Bernitz och Cecilia Torelm Tornberg hälsar välkomna och uppmärksammar att Konkurrens- och Marknadsrättsliga Föreningen firar 50 år.

14:20 – 14:50 “Den senaste utvecklingen inom EU-domstolarnas praxis i konkurrensmål”
Docent Björn Lundqvist, Universitetslektor i europarätt vid Stockholms universitet.

14:50 – 15:10 “Nytt EU-rättsligt språng inom konkurrensrätten”
Advokat Per Karlsson, grundare Advokatfirman Per Karlsson & Co
Per Karlsson ger sin analys om förändringarna som träder i kraft i konkurrenslagen i mars 2021 och vad man ska tänka på för att hantera dem.

15:10 – 15:30 Paneldiskussion
Helene Andersson, Docent i Europarätt vid Uppsala universitet & Professor Lars Henriksson, Handelshögskolan i Stockholm.
Moderator: Professor Ulf Bernitz, Stockholms universitet

15:30 – 15:45 Paus

15:45 – 16:10 “En genomgång av den senaste rättsutvecklingen i EU och svensk rättspraxis”
Anna Bladh-Redzic, Advokat & Partner, Sandart & Partners Advokatbyrå

16:10 – 16:30 Gränsdragningen mellan yttrandefrihet och marknadskommunikation – de senaste ärendena gällande reklamidentifiering i sociala medier”
Elisabeth Trotzig, Reklamombudsmannen

16:30 – 17:00 Diskussion och frågestund
Moderator: Professor Ulf Bernitz, Stockholms universitet

Om Föreningen:

Föreningen för Marknadsrätt, numera Konkurrens- och Marknadsrättsliga Föreningen Länk till annan webbplats., konstituerades den 23 februari 1971. Enligt stadgarna har Föreningen till ändamål att främja intresset för och kunskapen om svensk och internationell marknadsrätt och vad därmed äger samband. Föreningen anordnar möten, föredrag, stödjer forskning och utbildning samt dokumentations- och publikationsverksamhet på det marknadsrättsliga området. Föreningen har idag långt över hundra medlemmar som utgörs av bland andra personer verksamma vid universitet och högskolor, vid domstol och inom statsförvaltning, i näringsliv och inom organisationer, personer verksamma inom reklam- och medieområdet samt även andra personer intresserade av det marknadsrättsliga området.